"Слободарске традиције Србије"

У среду 7. децембра 2016.године у Дому културе чули смо предавање на тему "Слободарске традиције Србије." Предавач је био историчар Др Предраг Марковић из Београда. Чули смо предавање о Српској историји и њеним најважнијим и највећим биткама. Порука предавања је: "Срби су мали народ, али су по својим слободарским традицијама међу највећима."

DSC 0281

Под звездом вере, љубави и другарства

 Ученици издвојених одељења из Паковраћа и Парменца,заједно са својим учитељицама и вероучитељицом, провели су два незаборавна дана у манастиру Студеница. Почетак овог дивног путовања био је у суботу, 15.октобра у 7 часова када смо кренули пут Студенице радосни, узбуђени и нестрпљиви.

Пре него што ћемо стићи на одредиште, искористили смо прилику да посетимо и манастир Жичу коју је у тринаестом веку саградио први српски краљ Стефан Немањић.Након тога, уследио је наставак путовања и ускоро се пред нама указала Студеница-чаробна и велика, у сваком смислу те речи. Гостопримљиви и прељубазни домаћини су нас сместили у собе а затим смо кренули у обилазак самог манастира и манастирског имања у пратњи срдачног кустоса који је употпунио наша знања о једном од највећих српских манастира чији је оснивач Стефан Немања. Обишли смо четири цркве које припадају овом манастиру и видели богату колекцију њених чувених фресака из тринаестог и четрнаестог века.После ручка и одмора, ученици су били активни учесници ликовне радионице на отвореном а затим-док се дан лагано бојио у вече, присуствовали смо вечерњој служби и напунили срца посебним осећајем.Уследила је вечера,дружење и сан који нас је спојио са још једним радосним даном.

Опширније: Под звездом вере, љубави и другарства

HAPPY DAY

У ПОСЕТИ ШКОЛИ СТРАНИХ ЈЕЗИКА LITTLE BIG BEN

Ученици издвојеног одељења Паковраће извели су још једну занимљиву посету у оквиру Дечије недеље.Овога пута били смо гости школе страних језика “LITTLE BIG BEN“. Ученицима се изузетно допао овај едукативно-забавни кутак у нашем граду где су се поиграли, обогатили своја сазнања и искуства и свакако,научили нешто ново кроз креативне радионичарске активности које су за њих замислили и извели запослени у овој школици.

 14611160 355980444741870 442707979019526566 n 1

Посета Градској кући

У четвртак 6.10.2016.године у оквиру Дечије недеље, леп и сунчан дан, ученици наше школе, одељења I/1, IV/3 и ученици  Продуженог боравка са својим учитељицама Олгицом Јевремовић, Јеленом Аџић,  Славицом Савић  и директором  Ђуром Церанић искористили су за посету Општини града Чачка.

Љубазни домаћини на челу са председником Скупштине града Игором Трифуновић и секретаром Мирославом Петковић дочекали су нас у холу општине и повели до скупштинске сале. Ту су се најпре представили малим гостима и упознали их са простором у коме су се нашли, радом Скупштине и одлукама које се ту доносе. Ученици су имали прилику да се обрате својим другарима са скупштинске говорнице.

Опширније: Посета Градској кући

Зрно по зрно

ЗРНО ПО ЗРНО -  ПОГАЧА, ОСМЕХ ПО ОСМЕХ – ЧАРОЛИЈА

Последњи септембарски дан ученици издвојених одељења Паковраће и Парменац искористили су за посету школи у Вранићима, одељењу школе „Степа Степановић“ из Горње Горевнице. У јединственом, аутентичном амбијенту музејске учионице која постоји у овој прелепој школици ученици су саслушали занимљиву причу учитеља и употпунили своја сазнања о томе како је изгледао школски живот њихових вршњака у далекој прошлости.

14463231 352358758437372 2148000934467550144 n

Опширније: Зрно по зрно